COVID-19 în MOLDOVA

Controalele la PA și PCCOCS: Se anunță demisii în sistem

Controalele la PA și PCCOCS: Se anunță demisii în sistem

Controalele inițiate la începutul lunii decembrie de noua conducere a Procuraturii Generale, la Procuratura anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale s-au încheiat.

Rezultatele controalelor vor fi făcute publice la sfîrșitul acestei săptămîni, spune procurorul general. Între timp, Alexandru Stoianoglo a declarat că cel mai probabil vor urma demisii, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

„Acum noi generalizăm situația și la sfîrșitul săptămînii ieșim cu o informație. Cred că vor urma demisii, dar e prematur să vorbim despre asta. Cu regret, situația în procuratură nu e prea plăcută”, a declarat Alexandru Stoianoglo după ședința Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi.


Amintim că după ce procurorul general Alexandru Stoianoglo a dispus efectuarea unor controale la procuraturile specializate, șeful PA Viorel Morari a fost suspendat temporar. Totodată, CSP a decis suspendarea din funcția de procuror a lui Nicolae Chitoroagă, la solicitarea procurorului general.

Între timp, vineri, 10 ianuarie, Viorel Morari a fost reținut de procurori într-un dosar de fals în acte și abuz de serviciu. Acesta se află în prezent în arest preventiv pentru 20 de zile, la Penitenciarul numărul 13.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load