Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Consiliul Suprem de Securitate: Dubla identitate a lui Plahotniuc, interceptările și Aeroportul

2 dec. 2019,, 10:12   Politică
3900 0

Președintele țării, Igor Dodon, convoacă miercuri Consiliul Suprem de Securitate.

Decizia a fost luată astăzi, la ședința săptămînală de lucru a șefului statului cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Potrivit lui Dodon, la ședința Consiliului Suprem de Securitate urmează a fi discutate cel puțin patru subiecte, transmite Noi.md cu referire la TV8.

”Vom discuta problema furtului miliardului, ne interesează poziția noului procuror pe informația la ora actuală, cît și vom lua unele decizii pentru urmărirea activelor în afar țării, activelor celor care au contribuit sau au participat la furtul miliardului”, a anunțat Igor Dodon.

”Al doilea subiect important ține de sectorul energetic: trebuie să discutăm împăreună cu cvolegii de la Moldova Gaz dar și alte întreprinderi din sectorul energetic despre nivelul de pregătire pentru situația de după 1 ianuarie, nu avem certitudinea ce ține de tranzitul de gaze prin Ucraina. sînt alte scenarii pentru care noi sîntem pregătiți, dar este necesar să discutăm la ședința Consiliului de Securitate”, a menționat șeful statului.

”Al treilea subiect ține de situația cu aeroportul de la Chișinău și al patrulea, am solicitat ca colegii să vină cu informații legate de scandalul interceptărilor, eu vreau ca cei responsabili să vină la Consiliul de Securitate, să raporteze ce se întîmplă și mai sînt și alte subiecte cum ar fi dublele identități și altele ce vor fi puse în discuție la Consiliul Suprem de Securitate”, a precizat Igor Dodon, care a mai spus că SIS a prezentat deja unele informații cu privire la dubla identitate a lui Plahotniuc, dar care urmează a fi detaliate la ședința Consiliului Suprem de Securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?