Candu este noul președinte al Consiliului Parlamentar pentru Integrare Europeană

Candu este noul președinte al Consiliului Parlamentar pentru Integrare Europeană

Consiliul Parlamentar pentru Integrare Europeană are o nouă componență. Modificările au fost aprobate de Biroul permanent al Parlamentului în ședința de astăzi.

Președintele Consiliului va fi Speakerul Andrian Candu, iar Vicepreședinte – Vicespeakerul Valeriu Ghilețchi. Din componența Consiliului fac parte 18 membri, președinții comisiilor și reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, conducerea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE și ai Delegației Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, precum și Secretarul general al Parlamentului. 

Consiliul pentru Integrare Europeană are drept scop asigurarea unui mecanism de comunicare, coordonare, consultare și cooperare în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și de armonizare a legislației naționale cu cea comunitară. Acesta monitorizează procesul de implementare a Acordului de Asociere Republica Moldova – UE și asigură implementarea Programului legislativ de realizare a angajamentelor de transpunere asumate în cadrul Acordului de Asociere.

Consiliul Parlamentar pentru Integrare Europeană a fost constituit de Parlament în aprilie 2016. Pînă în prezent, Consiliul a fost condus de fostul Vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Leancă. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load