Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Consiliul Europei va cere „avizul urgent al Comisiei de la Veneția” privind situația politica din Moldova

9 iun. 2019,, 23:37   Politică
2337 0

Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, se arată „extrem de îngrijorat de ultimele evoluții din Republica Moldova” și spune că va cere „avizul urgent al Comisiei de la Veneția cu privire la ultimele decizii, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii”.

Sunt extrem de îngrijorat de ultimele evoluții din Republica Moldova. Fac apel la Parlamentul ales în mod democratic, la guvernul legitim și la toate forțele politice să acționeze cu reținere și responsabilitate.

Deciziile recente ale Curții Constituționale sunt greu de înțeles și par arbitrare în lumina textului Constituției și a standardelor internaționale de drept. Într-un stat democratic toți trebuie să respecte Constituția, în caz de incertitudine este întotdeauna necesar un sfat obiectiv.

Prin urmare, am decis astăzi, în calitatea mea de secretar general, să solicit avizul urgent al Comisiei de la Veneția cu privire la ultimele decizii, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova”, se transmite în comunicatul Consiliului Europei.

Anterior, într-o primă reacție la evenimentele politice din țară, Consiliul Europei a chemat forțele politice să acționeze în mod responsabil și calm.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?