Consilier prezidenţial despre decizia CC: vom cere opinia Comisiei de la Veneția și a CEDO

Consilier prezidenţial despre decizia CC: vom cere opinia Comisiei de la Veneția și a CEDO

Consilierul președintelui, Maxim Lebedinschi, consideră ca fiind un abuz de drept din partea Judecătorilor Curții decizia Curții Constituționale care a declarat ineconstituțională numirea Zinaidei Grecianîi în funcția de președinte al Parlamentului, anunță Noi.md 

Potrivit lui,  în zilele apropiate va fi înaintată o Cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin care va fi solicitat constatarea abuzului comis de Curtea Constituțională a Republicii Moldova, cu aplicarea măsurilor de asigurare.

La fel, fel va fi solicitată și opinia Comisiei de la Veneția cu privire la aceste abuzuri de drept.

Potrivit lui, Curtea a depășit competențele sale încercînd prin decizie de inadmisibilitate de facto să facă o pretinsă interpretare.

"Această hotărîre constituie o ingrădire directă a dreptului de a alege și a fi ales a deputaților din Parlamentul Republicii Moldova, mandatul cărora se încearcă a fi restrîns în mod ilegal. Constituția expune în mod clar care sunt împuternicirile deputaților și care sunt termenii legali. La fel, și hotărîrea de astăzi a Curții este o depășire a prevederilor Constituționale care are drept scop uzurparea calității de deputat, a scris consilierul.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load