Conducerea de vîrf a țării a comemorat 515 ani de la moartea lui Ștefan cel Mare

Conducerea de vîrf a țării a comemorat 515 ani de la moartea lui Ștefan cel Mare

Președintele Igor Dodon, însoțit de mai mulți oficiali, a depus astăzi flori la monumentul lui Ștefan Cel Mare și Sfînt cu prilejul comemorării a 515 ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor, notează Noi.md.


La ceremonie au mai participat spicherul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, reprezentanți ai corpului diplomatic, consilieri prezidențiali, deputați, membri ai guvernului și reprezentanți ai societății civile.


„Ștefan cel Mare și Sfînt a fost Domnitor al Moldovei între anii 1457 și 1504 și una dintre cele mai remarcabile personalități din istoria statului moldovenesc. A fost un diplomat și conducător militar de excepție, și-a iubit țara și a luptat aprig pentru statalitatea ei. De asemenea, a fost un mare apărător și promotor al culturii și religiei noastre creștin-ortodoxe. Marele Domnitor este un bun exemplu pentru mine personal, dar și pentru marea majoritate a moldovenilor”, a declarat Dodon.


În acest an Moldova marchează 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc, iar anul 2018 a fost declarat Anul Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, în semn de înaltă recunoștință a rolului Marelui Domnitor în istoria statului moldovenesc.


„Sîntem datori să păstrăm cu sfinţenie patrimoniul lăsat nouă de Ştefan cel Mare și să-l transmitem viitoarelor generații. Doar cinstind memoria marilor noştri strămoși, vom putea supraviețui ca stat! Moldova are un trecut glorios, dar are și un viitor demn!”, a conchis șeful statului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load