X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Concursul de la IGP. Năstase: Eram pe punctul să numesc o femeie

1 aug. 2019,, 13:40   Politică
3599 0

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, spune că nu ştie dacă va mai fi organizat un concurs pentru funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei şi că era foarte aproape să numească în fruntea acestei instituţii o femeie.

Andrei Năstase: „Concurs la IGP, nu ştiu dacă o să mai avem, pentru că legea nu ne mai permite. Aşteptăm lumea să mai aplice. Dar pot să vă spun că am fost pe punctul să numesc chiar o femeie, dar legea îţi impune nişte criterii şi tu eşti limitat”.

Fiind întrebat cît va sta la IGP şeful interimar Gheorghe Bălan, acesta a spus că el asigură doar interimatul şi este temporar acolo.

„Concursul a fost epuizat, aţi văzut cine a aplicat, eu sînt trist că n-am ales pe nimeni. Am avut o comisie bună. Nimeni nu a contestat corectitudinea acestui proces”, a menţionat ministrul de Interne la Cutia Neagră de la TV8.

Năstase mai spune că este foarte trist pentru că de mult timp nu găseşte un om pe care să-l numească acolo. Totodată, Andrei Năstase a venit cu un îndemn către diaspora să vină alături de el în cadrul ministerului pe care îl conduce.

Amintim că fostul şef de la IGP Alexandru Pînzari a fost demis la prima şedinţă a noului Guvern, care a avut loc pe 10 iunie. Tot atunci, în locul acestuia a fost numit Gheorghe Balan.

După ce a fost organizat un concurs pentru a suplini funcţia vacantă de şef al IGP, niciun candidat înscris nu a obţinut notă suficientă pentru a trece la a doua etapă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?