Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Comuniştii vor ca mai mulţi elevi să beneficieze de alimentație gratuită

6 mar. 2018,, 10:32   Politică
3681 0

Vor ca tot mai mulţi elevi ai claselor primare să beneficieze de alimentaţie gratuită și să le fie asigurat transportul gratuit spre şcoală.

Este dorinţa unui grup de deputați din opoziția parlamentară comunistă, care, pe lîngă sprijinul oferit elevilor din toată ţara, vor să le asigure transportul gratuit și profesorilor pe distanțe ce depășesc 2 km, relatează Noi.md cu referire la portalul diez.md.

Autorii proiectului mai propun asigurarea alimentației gratuite a elevilor claselor a V-XII care sînt transportați pe o distanță mai mare de 2 km.

Iar pentru ca acest lucru să devină realitate, este nevoie de 240 de milioane de lei, bani care pot fi acoperiți, potrivit acestora, de autoritățile raionale.

În prezent doar elevii claselor primare din instituțiile de învățămînt beneficiază de alimentație gratuită în toată țara. Totodată, mai beneficiază de alimentație gratuită și elevii claselor V-XII din instituțiile de învățămînt din raioanele Dubăsari, Căușeni și Anenii Noi amplasate în zona de securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?