Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Coaliția de guvernare și membrii Guvernului s-au întrunit în ședință. Ce hotărîri au fost luate

6 iun. 2020,, 10:28   Politică
4276 3

Guvernul are în continuare susţinerea majorităţii parlamentare şi a preşedintelui ţării, inclusiv pentru îndeplinirea tuturor condiţiilor UE pentru tranşa a doua din asistenţa macro-financiară.

Despre aceasta anunță democrații într-o declarație publică remisă presei în urma ședinței comune a liderilor coaliției de guvernare, membrilor executivului și președintelui Igor Dodon.

În cadrul ședinței s-a decis că majoritatea parlamentară va acorda suport Guvernului pentru aprobarea, în termenii stabiliţi, a tuturor proiectelor de legi, inclusiv legea privind ONG-urile.

"Deputaţii PDM şi PSRM au dat asigurări că sînt gata să aprobe în lectură finală proiectul de lege privind ONG-urile, cu modificările de rigoare, astfel încît orice riscuri de corupţie sau finanţare netransparentă să fie excluse. De asemenea, proiectul privind cetăţenia din investiţii urmează a fi anulat, iar Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi Consiliul Concurenţei – auditate", se arată în declarația PD.

Deputaţii din majoritatea parlamentară şi membrii Guvernului au menţionat importanţa resurselor financiare, mai ales în contextul crizei provocate de Coronavirus, inclusiv a tranşei a doua în valoare de 30 milioane de euro din partea Uniunii Europene.


Totodată, premierul Ion Chicu a dat asigurări că, în ciuda crizei legate de COVID-19, situaţia financiar-bugetară se îmbunătăţeşte treptat, după ce în ultimele luni încasările la buget scăzuseră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?