Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cît va cheltui statul pentru dineurile oficialilor străini

25 ian. 2018,, 13:30   Politică
3219 0

Cabinetul de Miniștri a aprobat Regulamentul privind modul de utilizare a mijloacelor financiare pentru deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine, comunică NOI.md.

Inițiativa prevede majorarea volumului maxim de cheltuieli destinate „dezvoltării relațiilor cu partenerii străinii și formării unei imagini pozitive a Republicii Moldova în plan internațional”, după cum a comunicat ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

Potrivit inițiativei, întocmirea devizelor de cheltuieli pentru recepția delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine se efectuează ţinîndu-se cont de distribuirea acestora în trei grupuri, în funcție de persoana care conduce delegaţia străină. Din primul grup fac parte șefii de stat, președinții de parlament, prim-miniștrii, șefii organizațiilor internaționale. Din cea de-a doua - membrii guvernului, reprezentanții organizațiilor și misiunilor internaționale, iar din cea de-a treia - viceminiștrii, secretarii de stat, conducătorii administrației publice locale.

Conform proiectului, volumul maxim de cheltuieli pentru organizarea unui dineu pentru un președinte de stat va constitui, de exemplu, 900 de lei. În cazul prim-miniștrilor suma de bani pentru dineu sau dejun va fi de 700 de lei, iar pentru secretarii de stat – 500 de lei. Volumul maxim de cheltuieli pentru ceai, cafea va constitui 200 de lei, în cazul președinților de țară, 150 de lei – în cazul membrilor de Guvern și 100 de lei în cazul viceminiștrilor.

În devizul de cheltuieli sînt prevăzute cheltuieli și pentru cadourile oferite demnitarilor străini. Suma maximă alocată pentru procurarea cadoului va fi de 3000 de lei, pentru conducătorul delegației oficiale. Pentru membrii delegațiilor această sumă va constitui cel mult 800 de lei.


Plafonul cheltuielilor necesare pentru deservirea delegațiilor străine a fost modificat în urma multiplelor solicitări în acest sens parvenite de la instituțiile statului, a comunicat Octavian Armașu.

„Se constată o creștere considerabilă a prețurilor la serviciile reglementate, fapt ce implică necorespunderea limitelor admisibile de cheltuieli la realitățile existente. Astfel, nоrmеlе finаnсiаrе au fоst гесаlсulаtе la indicele pгețului de consum și, ре unele poziții, ajustate la valoarea mărfurilor/sеrviсiilоr de ре piața intеrnă”, a argumentat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?