Cît a cheltuit statul pentru salariile noilor deputați pentru lunile martie-aprilie

Cît a cheltuit statul pentru salariile noilor deputați pentru lunile martie-aprilie

Aproape două mii de lei – atît a cheltuit statul pentru a achita salariile noilor deputați din Parlamentul Republicii Moldova de pe data de 21 martie pînă pe 30 aprilie 2019.

Mai exact, suma este de 1895,9 mii de lei (sau circa 1,8 milioane de lei). Informațiile au fost oferite de reprezentanții Parlamentului la o solicitare a reporterilor TV8.

În total, în Parlamentul Republicii Moldova sînt 101 de deputați. Salariile parlamentarilor se calculează după criterii individuale, în funcție de calificările acestora și activitățile pe care le desfășoară în Parlament. În medie, acesta este de circa 14 mii de lei. La remunerarea de bază se mai adaugă premii, bani pentru deplasări, indemnizații și alte activități.

Deputații din noul Parlament s-au întrunit o singură dată în ședință plenară, pe 21 martie 2019, atunci cînd a fost ședința de constituire a Parlamentului. În aceeași zi, ședința a fost amînată pentru o perioadă nedeterminată de către decanul de vîrstă al Parlamentului, Eduard Smirnov, deputat din partea PSRM. Motivul invocat de parlamentar este că nu s-a creat o majoritate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load