Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Circa 80 la sută din secțiile de votare din Chișinău sînt pregătite pentru alegerile locale

6 aug. 2019,, 11:40   Politică
1856 0

În municipiul Chișinău au demarat pregătirile către alegerile locale generale care vor avea loc la 20 octombrie 2019.

Pe lîngă aceasta, în municipiu vor avea loc alegerile parlamentare într-o circumscripție electorală uninominală. Este vorba despre circumscripția nr.33 care include comunele Bacioi, Codru, Durlești, Sîngera și Trușeni. În momentul de față 80 la sută din toate secțiile de votare sînt pregătite pentru alegeri. Potrivit unor date preliminare, în municipiu vor fi deschise 308 secții de votare. Acest lucru a fost comunicat în cadrul unei ședințe operative a serviciilor municipale de către secretarul interimar al Consiliului Municipal Chișinău Alexandra Moțpan.

- S-a stabilit că majoritatea încăperilor secțiilor de votare, iar mai exact 80 la sută sînt în stare satisfăcătoare și sînt pregătite pentru desfășurarea alegerilor în viitorul apropiat, a menționat Moțpan.

Însă, potrivit ei, în 20 la sută din secții de votare există un șir de probleme printre care: lipsa iluminatului în încăperi și teritoriile adiacente; necesitatea efectuării unor lucrări de reparație la intrarea în secțiile de votare; necesitatea asigurării încălzirii încăperilor; lipsa unor rampe pentru persoanele cu dizabilități; lipsa seifurilor. Toate aceste probleme, potrivit reprezentatei Primăriei, vor fi soluționate în viitorul apropiat.

De menționat că pentru pregătiri și organizarea alegerilor din bugetul municipal al fost alocate 422,1 mii lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?