TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cine va fi președinte la „Moldovagaz”

Cine va fi președinte la „Moldovagaz”

Candidatul actualei guvernări la funcția de președinte al Consiliului de Administrație al „Moldovagaz” este Vadim Ceban.


Despre aceasta a anunţat şeful statului, Igor Dodon, care a avut astăzi o întîlnire cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, precum şi cu Vadim Ceban, notează Noi.md.


"Am discutat cele mai importante aspecte ce țin de asigurarea funcționării eficiente a sistemului de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor, dar și cele mai stringente sarcini, care stau în fața noii conduceri a Moldovagaz.


Există informație preventivă despre diferite scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general, și în stucturile ”Moldovagaz”, în particular, care au impact semnificativ asupra costurilor interne și, implicit, asupra tarifelor la gaze. În acest context, am solicitat întreprinderea acțiunilor imediate de eliminare a schemelor respective, identificarea rezervelor interne de diminuare a costurilor în cadrul acestei întreprinderi strategice pentru țara noastră. Sînt convins că aceste rezerve pot fi identificate, diminuînd astfel presiunea asupra tarifelor pentru consumatorii finali", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.


Totodată, preşedintele ţării a anunţat că pe parcursul zilei de mîine va întreprinde o vizită de lucru scurtă la Moscova, în cadrul căreia va aborda în dialogul cu autoritățile Federației Ruse, inclusiv și reducerea prețului de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova.


"Subiectul respectiv va fi abordat în cadrul discuțiilor mele cu autoritățile din Federația Rusă, dar și cu conducerea S.A. ”Gazprom”. Un eventual consens în aceste negocieri ar permite să diminuăm semnificativ necesitatea majorării tarifelor la gazele naturale", a adăugat Dodon.


"În cadrul discuției am atras atenția asupra necesității demarării negocierilor cu partea rusă pentru încheierea unui nou contract pentru livrarea de gaze naturale și tranzitul acestora după 1 ianuarie 2010. Experiența anilor trecuți denotă că o tergiversare a acestui proces poate pune în pericol securitatea energetică a țării, în special în perioada rece a anului", a conchis preşedintele ţării.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load