Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cine sînt noii secretari de stat numiți de Guvern

26 iul. 2019,, 13:50   Politică
3908 0

Fostul vicepremier pentru Reintegrarea țării, Gheorghe Bălan, a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Andrei Năstase. Pe lîngă candidatura sa, și alți secretari de stat au fost demiși sau numiți în funcții la Economie, Apărare și Sănătate, scrie agora.md.

La MAI, Năstase i-a propus în funcții pe Dorin Purice, Ianuș Erhan și Gheorghe Bălan. Primul dintre ei a deținut aceeași funcție și pe timpul Guvernului Filip. Erhan a fost, la rîndul său, șef-adjunct al Departamentului poliției de frontieră pe timpul guvernării PLDM.

Gheorghe Bălan a deținut funcția de vicepremier pentru Reintegrare. La început de 2018, acesta a fost numit consilier al ex-premierul Pavel Filip, însă a fost demis în noiembrie 2018.

În ianuarie 2019, Bălan a fost decorat de președintele romîn Klaus Iohannis.


Pe lîngă numiri, au fost eliberați din funcții, în baza cererilor depuse, secretarul de stat de la Ministerul Apărării, Radu Burduja, și cel de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Noii secretari de stat de la Ministerul Economiei și Infrastructurii vor fi Ionela Costachi și Svetlana Dogotaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?