COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cine s-ar putea bucura de un fotoliu de deputat

Cine s-ar putea bucura de un fotoliu de deputat

În urma investirii noului Guvern, trei fotolii de deputat au rămas vacante. Locul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase urmează a fi ocupate abia după ce vor fi organizate alegeri noi în două circumscripții, iar fotoliul deținut anterior de Liliana Nicolăescu-Onofrei va fi ocupat automat de următorul candidat al Blocului ACUM pe lista înaintată la ultimul scrutin electoral.

Potrivit legislației, urmează a fi organizate alegeri în circumscripția Europa de Vest, unde a fost aleasă Maia Sandu și în circumscripția 33, care include localitățile Codru, Durlești, Sîngera, Băcioi și Trușeni de pe lîngă Chișinău, unde oamenii l-au votat deputat pe Andrei Năstase.

În locul noului ministru al Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei, urmează să vină în Parlament Serghei Cataranciuc. Acesta activează de peste 30 de ani în calitate de profesor universitar. În prezent, este șeful Departamentului Matematică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova.


Serghei Cataranciuc este laureat al Premiului Național în domeniul Științei și Tehnicii și este membru al Societăţii Române de cercetări ştiinţifice în matematică. Este originar din localitatea Buda-Mare, regiunea Cernăuți, Ucraina.

Amintim că ieri, Maia Sandu a precizat că legislația îi permite să dețină timp de o lună și funcția de deputat și pe cea de prim-ministru.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load