Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Cine l-ar fi ajutat să fugă din țară pe Șor

15 mai. 2020,, 09:11   Politică
5361 5

Președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov afirmă că deputații care au părăsit formațiunea ar fi primit bani pentru a trece în altă barcă și chiar numește numele persoanei care ar putea sta în spatele coruperii legislatorilor.

„Noi înțelegem foarte bine că coruperea politică este fundamentul principal al acestor noi modificări din Parlament și dacă în baza acestei coruperi se destramă un Guvern, eu nu înțeleg cum partenerii noștri europeni privesc lucrurile liniștit”, s-a arătat indignat Diacov în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la „ProTV”.

Politicianul a dat vina pe Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor că ar trage sforile din străinătate și ar organiza tot ce se întîmplă acum în Parlament, dar moderatoarea i- a amintit că anume Partidul Democrat a fost cel care i-ar fi permis lui Șor să fugă din țară, transmite tv8.md.

„Nu PDM, dar cîțiva oameni care au avut atribuții la PDM. Unul din autori și dirijori a fost un băiat cunoscut cu numele Iaralov și eu presupun că Serghei se ocupă și în ziua de astăzi cu evoluția acestui partid”, a declarat Diacov.

Totodată, președintele de onoare al PDM a recunoscut că știa despre întîlnirea lui Pavel Filip și Andrian Candu cu Vladimir Plahotniuc în SUA și că Plahotniuc l-a propulsat pe Filip să preia conducerea partidului.


„Cînd a fost prima ședință a grupului nostru parlamentar, dl Plahotniuc l-a propus pe Filip președinte al partidului… Am discutat și eu de mai multe ori cu Plahotniuc, dar cred că ultima dată prin octombrie-noiembrie. Se interesa ce se întîmplă în partid. Am știut despre întîlnirea din SUA, dar nu cred că a fost o discuție foarte semnificativă pentru PDM. Am aflat despre ea la momentul potrivit, cînd m-am interesat”, a precizat Dumitru Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?