COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cine este noul ambasador al R. Moldova în Qatar

Cine este noul ambasador al R. Moldova în Qatar

Decretul privind numirea lui Victor Țvircun în funcţia de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Statul Qatar a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

Prezentul decret intră în vigoare la data publicării, comunică noi.md cu referire la Moldpres.

Victor Ţvircun s-a născut la data de 18 octombrie 1955, în municipiul Chişinău. A absolvit Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Sociale al Universităţii de Stat din Moldova, obţinînd ulterior titlul academic de doctor în ştiinţe istorice. De-a lungul timpului a activat în mai multe funcţii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, printre care şef adjunct al Direcţiei Europa şi America de Nord (1993-1995), consilier al Ambasadei Republicii Moldova în Republica Turcia (1995-1998), consilier şi însărcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Moldova în Republica Ungară (1999-2001). În anul 2001 a fost numit în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Turcia, şi prin cumul Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar în Qatar, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Arabiei Saudite, Sultanatul Oman, Republica Arabă Egipt şi Liban.


În 2005, Victor Ţvircun a fost numit în funcţia de ministru al Educaţiei, Tineretului şi Sportului. A fost eliberat din funcţia de ministru la 31 martie 2008, odată cu formarea unui nou guvern condus de Zinaida Greceanîi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load