Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cine ar putea ocupa fotolii de membri ai CEC

16 iul. 2019,, 11:44   Politică
2404 0

Parlamentul urmează să desemneze azi trei exponenți ai coaliției de guvernare „ACUM” – PSRM în calitate de membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Președintele Comisiei juridice numiri și umunități, Sergiu Litvinenco, a menționat că socialiștii îl vor înaintala CEC pe consilierul prezidențial în domeniul juridic, Maxim Lebedinschi. Acesta a deținut anterior funcția de membru CEC, însă a demisionat, preferînd activitatea în cadrul Administrației prezidențiale.

Platforma „DA” îl va înainta pe avocatul Dumitru Pavel. Acesta a candidat la alegerile parlamentare pe lista blocului „ACUM” în circumscripția națională și se regăsește și pe lista candidaților pentru funcția de judecător al Curții Constituționale.

Cel de-al treilea candidat, exponentul PAS, Dorin Cimil, la fel se regăsește pe lista candidaților pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului. Cimil este doctor în drept, activează în cadrul Universității de Stat din Moldova.

Amintim că trei funcții de membru în cadrul CEC au devenit vacante după ce președintele instituției, Alina Russu, vicepreședintele Rodica Ciubotaru și membrul Comisiei, Iurie Ciocan, au demisionat după schimbarea guvernării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?