Cine ar putea deveni procuror general interimar

Cine ar putea deveni procuror general interimar

Dumitru Robu este candidatul propus la funcția de procuror general interimar, el urmînd a fi votat astăzi, în ședința de plen a Parlamentului.


Robu a fost ales dintre cei nouă candidați care și-au depus dosarele pentru funcția de procuror general interimar la Parlament.


Dumitru Robu a devenit cunoscut opiniei publice în special în ultimul an și jumătate, el fiind procurorul de caz în dosarul deschis împotriva fostului primar al capitalei Dorin Chirtoacă, privind parcările cu plată.


Dumitru Robu și-a început cariera de procuror în Secţia combatere trafic de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale. Ulterior, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova, din 8 iulie 2016, a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.


El a fost avansat, în martie 2018, cînd instrumenta dosarul împotriva lui Dorin Chirtoacă, la funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Oficial principal, în urma unui concurs organizat de Consiliul superior al Procurorilor (CSP).


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load