Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cine ar fi permis acordarea dublei identități lui Plahotniuc

4 dec. 2019,, 11:00   Politică
4514 1

Novak Vladislav Vladimir. Aceasta este a doua identitate a fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, potrivit președintelui Igor Dodon.

Șeful statului a declarat că, fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, a solicitat acordarea dublei cetățenii pentru două persoane, printre care și Vladimir Plahotniuc, scrie Noi.md cu referire la cotidianul.md.

Astfel, Plahotniuc și-a luat identitatea de Novak Vladislav Vladimir, în timp cealaltă persoană s-a ales cu identitatea de Reznic Alexandru Mihai. Conform președintelui, SIS a solicitat să nu fie dezvăluită identitatea celei de-a doua persoană care are cetățenie dublă.

Amintim că, la finele lunii noiembrie curent, președintele comisiei parlamentare pentru securitate și ordine publică, Chiril Moțpan, a dezvăluit că cel de-al doilea nume de familie al lui Plahotniuc ar fi identic cu cel al unui activist socialist, doar că ultima literă, „k”, ar fi diferită.

Și colegul său de partid, Sergei Iaralov, ar fi deținut un pașaport cu a doua identitate, a mai menționat Moțpan.


Procuratura Anticorupție a confirmat că la 29 octombrie a pornit o cauză penală pe faptul obținerii de către Vladimir Plahotniuc al celui de-al doilea pașaport al Republicii Moldova.

„Cauza penală a fost pornită în baza infracțiunii de abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale. Potrivit legii, această infracțiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani”, a declarat pentru Cotidianul.md purtătorul de cuvînt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?