Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cînd vor avea loc alegerile locale noi pentru funcția de primar în comuna Tîrnova

9 iun. 2020,, 17:13   Politică
2480 0

Pe 6 septembrie curent, vor avea loc alegerile locale noi pentru funcția de primar în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și în satul Nucăreni, raionul Telenești. Hotărîrea a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Electorale Centrală (CEC).

În ambele cazuri vacanța funcției de primar a survenit ca urmare a demisiilor depuse, acestea fiind motivate prin alegerea în calitate de președinți ai raioanelor Dondușeni și, respectiv, Telenești.

În acest context, CEC a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în localitățile menționate.

Documentul stabilește termenul limită de constituire a circumscripțiilor electorale de nivelul I, a secțiilor de votare, precum și a organelor electorale ce le vor administra, perioada de raportare financiară, particularitățile monitorizării alegerilor și reflectării acestora în mijloacele de informare în masă, verificarea corectitudinii întocmirii listelor electorale, perioada de organizare și desfășurare a seminarelor de instruire pentru funcționarii electorali etc.

Amintim că, anterior, CEC a decis organizarea procesului de desfășurare a alegerilor locale noi în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și în satul Nucăreni, raionul Telenești pentru data de 17 mai curent, ulterior fiind anulate pînă la încetarea stării de urgență.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?