X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cînd va fi pronunțată hotărîrea CSJ în dosarul „Chirinciuc”

11 noi. 2019,, 09:41   Politică
2646 1

Curtea Supremă de Justiție (CSJ), ultima instanță națională ale cărei decizii sînt irevocabile, urmează să se expună săptămîna viitoare, 19 noiembrie, asupra recursului înaintat de Iurie Chirinciuc împotriva deciziei Curții de Apel prin care a fost condamnat la pușcărie.

Ședința de judecată a Colegiului Penal al CSJ va avea loc la ora 10:00, în lipsa părților. Interesele condamnatului sînt reprezentante de avocatul Serghei Cîrlig, transmite deschide.md.

Amintim că Iurie Chirinciuc a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și abuz de serviciu. Se referă la perioada în care a exercitat funcția de ministru al Transporturilor, numit din partea liberalilor.

În 2017, a fost reținut de rînd cu Veaceslav Teleman, fostul șef interimar al Administrației de Stat a Drumurilor și încă niște complici. Procurorii au demonstrat că Iurie Chirinciuc împreună cu sus-numitul creau obstacole companiilor „Patstroy JSK” și „Ecosem Grup” în reabilitarea drumului R6-M1 Ialoveni. Cei doi își doreau ca o parte din lucrări să fie executate de niște firme afiliate lor - SRL „Nouconst” şi SRL „Global Trans”.

Prima instanță l-a condamnat la închisoare cu suspendare și l-a eliberat sub control judiciar pînă la o sentință definitivă. Atunci, însă, Iurie Chirinciuc a dispărut din vizorul public și chiar dacă cea de-a doua instanță i-a modificat pedeapsa în una cu executare, Iurie Chirinciuc nu a fost încarcerat. El a fost anunțat în căutare abia luna trecută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?