Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Cînd rezultatele alegerilor din Chișinău vor fi definitive

7 noi. 2019,, 18:16   Politică
2833 0

Consiliul electoral de circumscripție electorală Chișinău va transmite astăzi, 7 noiembrie, instanței de judecată procesele verbale cu privire la rezultatele alegerilor din municipiu.

Informația a fost confirmată pentru IPN de către secretarul Consiliului, Igor Moraru. În termen de zece zile, instanța va confirma sau infirma printr-o hotărîre legalitatea alegerilor.

Potrivit Codului Electoral, consiliile electorale de circumscripție ale unităților administrativ-teritoriale de nivelul întîi prezintă procesele verbale cu privire la rezultatele alegerilor în judecătoriile de sector sau municipale respective. Cele de nivelul doi – în judecătoriile unde sînt situate consiliile electorale de circumscripție.

Instanțele de judecată, în termen de zece zile de la data primirii rapoartelor consiliilor electorale de circumscripție, confirmă sau infirmă printr-o hotărîre legalitatea alegerilor din fiecare circumscripție electorală și o transmit, în termen de 24 de ore după adoptare, Comisiei Electorale Centrale și consiliilor electorale de circumscripție respective, care publică rezultatele definitive.

Solicitat de IPN, președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că majoritatea mandatelor de consilier au fost validate, la fel ca și în cazul primarilor aleși din primul tur de scrutin. Astăzi, Comisia urmează să adopte hotărîri cu privire la convocarea primei ședințe a consilierilor în cazul a 20 de consilii raionale, inclusiv Consiliul municipal Bălți. Cazuri de invalidare a rezultatelor alegerilor, deocamdată nu există.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?