COVID-19 în MOLDOVA

Cînd PDM își va anunța candidatul la alegerile prezidențiale

Cînd PDM își va anunța candidatul la alegerile prezidențiale

Monica Babuc, vicepreședinta PDM, spune că PDM va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din toamnă. Potrivit ei, numele acestuia ar putea fi făcut public chiar și în această săptămînă, după ce vor avea loc discuții în interiorul formațiuni. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Babuc a precizat că acesta va face campanie pentru prezidențiale, „în ciuda faptului că noi înțelegem că, eventual, șansele pentru a lua mandatul prezidențial cel puțin din turul întîi nu sînt foarte mari pentru candidatul PDM”. În același timp, politiciana susține că partidul Democrat nu are ca obiectiv să-l susține pe Igor Dodon la prezidențiale, scrie tv8.md.

Potrivit ei, una dintre candidaturi este a lui Pavel Filip, „El este primul care poate pretinde la această postură, dar se vehiculează și alte candidaturi și vă spun cu siguranță că, în cadrul Partidului Democrat, există mai multă lume care ar putea să pretindă la acest post”, a spus Babuc.


Vicepreședinta PDM a mai declarat că candidatura va fi anunțată „cît de curînd, cred că chiar în această săptămînă, pentru că trebuie să discutăm cu șefii organizațiilor teritoriale, după aceea cu Biroul politic executiv și, probabil, cît de curînd acest lucru se va decide.”

Pînă acum, și-au anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie Octavian Țîcu, Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă și Maia Sandu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load