Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cînd Igor Dodon îl va demite pe Eduard Harunjen

10 iul. 2019,, 13:56   Politică
3921 0

Procurorul General Eduard Harunjen va fi demis de președintele țării Igor Dodon pînă la finele acestei săptămîni. Despre acest lucru a anunțat consilierul șefului statului Maxim Lebedinschi.

„Avînd la bază consultările comune a Președintelui Republicii Moldova, Președintelui Parlamentului, a Prim-Ministrului și a majorității Parlamentare, ieri Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărîrea prin care a constatat încălcări la procedura de selectare a Procurorului General, fiind recomandat Președintelui Republicii Moldova de a emite decretul de încetare a mandatului Procurorului General.

Astfel, comunicăm că instituția Prezidențială va emite decretul de încetare a mandatului Procurorului General, pînă la sfîrșitul săptămînii curente imediat ce vor fi întrunite toate condițiile legale”, a comentat Lebedinschi.

Ieri, Parlamentul a stabilit că Eduard Harunjen a fost numit ilegal în funcția de procuror general. Deputații au adoptat o hotărîre prin care constată faptul că Harunjen nu întrunea condițiile pentru a candida la funcții de procuror general, or, acesta a fost membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) timp de nouă luni înainte de a candida la această funcție, ceea ce, potrivit deputatului Sergiu Litvinenco, autorul proiectului de hotărîre, contravine legislației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?