TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cînd Igor Dodon îl va demite pe Eduard Harunjen

Cînd Igor Dodon îl va demite pe Eduard Harunjen

Procurorul General Eduard Harunjen va fi demis de președintele țării Igor Dodon pînă la finele acestei săptămîni. Despre acest lucru a anunțat consilierul șefului statului Maxim Lebedinschi.

„Avînd la bază consultările comune a Președintelui Republicii Moldova, Președintelui Parlamentului, a Prim-Ministrului și a majorității Parlamentare, ieri Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărîrea prin care a constatat încălcări la procedura de selectare a Procurorului General, fiind recomandat Președintelui Republicii Moldova de a emite decretul de încetare a mandatului Procurorului General.


Astfel, comunicăm că instituția Prezidențială va emite decretul de încetare a mandatului Procurorului General, pînă la sfîrșitul săptămînii curente imediat ce vor fi întrunite toate condițiile legale”, a comentat Lebedinschi.

Ieri, Parlamentul a stabilit că Eduard Harunjen a fost numit ilegal în funcția de procuror general. Deputații au adoptat o hotărîre prin care constată faptul că Harunjen nu întrunea condițiile pentru a candida la funcții de procuror general, or, acesta a fost membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) timp de nouă luni înainte de a candida la această funcție, ceea ce, potrivit deputatului Sergiu Litvinenco, autorul proiectului de hotărîre, contravine legislației.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load