X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cînd Guvernul va aproba principalele bugete ale anului 2020

25 noi. 2019,, 18:11   Politică
2849 2

Bugetul de stat, precum şi bugetele de asigurări sociale şi de sănătate vor fi aprobate la următoarea şedinţă a Guvernului, care este programată pentru miercuri.

Potrivit agenţiei Infotag, premierul Ion Chicu a declarat acest lucru luni, în cadrul unei conferinţe de presă după întrevederea cu Preşedintele şi preşedintele Parlamentului.

Potrivit lui, la şedinţă vor fi aprobate nu numai bugetele, ci şi politica bugetar-fiscală, proiectele sociale anunţate anterior, precum şi copreşedinţii comisiilor interguvernamentale ale Moldovei cu Romînia şi Ucraina.

"Astăzi am discutat despre necesitatea organizării activităţii în comisiile parlamentare. Miercuri vom adopta proiectele bugetelor, de aceea i-am rugat pe colegii noştri din Parlament să examineze aceste legi rapid, dar cu atenţie, pentru ca bugetele adoptate să fie adoptate pînă la 20 decembrie. Nu ne putem permite să intrăm în noul an fără buget", a spus Chicu.

El a menţionat, de asemenea, că reforma justiţiei este o prioritate, de aceea Comisiei de la Veneţia i-a fost trimis conceptul de reformă modificat, care prevede revizuirea urgentă a tuturor procurorilor şi judecătorilor, în conformitate cu normele şi recomandările constituţionale.


"Ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, a plecat astăzi la Strasbourg pentru a discuta cu reprezentanţii Comisiei şi cu preşedintele său, Gianni Buquicchio, următorii paşi pentru a evita situaţia cînd vom trimite Comisiei un document nepregătit, care primeşte avizul negativ, şi astfel amînăm reforma cu încă şase luni", a spus premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?