Cinci ambasadori noi au fost acreditaţi la Chişinău (FOTO, VIDEO)

Cinci ambasadori noi au fost acreditaţi la Chişinău (FOTO, VIDEO)

Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori agreați.


Este vorba despre E.S. Evgueni Stoytchev, Ambasadorul Republicii Bulgaria cu reședința la Chișinău; E.S. Naukpo Clément Kiki, Ambasadorul Republicii Benin, cu reședința la Moscova; E.S. Gustavo Adolfo Lopez Calderón, Ambasadorul Republicii Guatemala, cu reședința la Moscova; E.S. Manouchehr Moradi, Ambasadorului Republicii Islamice Iran în Republica Moldova, cu reședința la Kiev; E.S. Goran Poleksić, Ambasadorul Muntenegrului, cu reședința la București.


,,Am transmis sincere felicitări tuturor diplomaților cu prilejul acreditării în calitate de ambasadori în Republica Moldova și oportunitatea de a contribui la intensificarea relațiilor bilaterale dintre statele noastre în diferite domenii de interes comun”, a declarat Dodon.


Șeful statuluii mai spune că și-a exprimat interesul Republicii Moldova pentru dezvoltarea unei colaborări pragmatice și reciproc avantajoase cu statele care le reprezintă, în special, în domeniul comercial-economic.


,,Am reiterat faptul că Administrația Prezidențială promovează o politică externă echilibrată între Vest și Est, în baza intereselor naționale”, a adăugat Dodon.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load