Chișinăul a respins ideea unei ședințe comune cu Legislativul de la București – declarație

Chișinăul a respins ideea unei ședințe comune cu Legislativul de la București – declarație

Propunerea premierului României, Viorica Dăncilă, de a organiza o ședință comună a legislativelor Republicii Moldova și României nu a fost susținută de autoritățile de la Chișinău.

Cel puțin asta susține senatorul român Iulia Scîntei, care a specificat, într-o postare pe o rețea de socializare, că guvernarea de la Chișinău a arătat aceeași deschidere ca și România față de această propunere. Deocamdată, părțile au convenit să desfășoare o ședință comună la nivel de executive.

„Din păcate, nu același lucru se va petrece și cu ședința comună a parlamentelor României și Republicii Moldova, care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău. În ciuda eforturilor politice și diplomatice ale părții române, inițiate încă de anul trecut, conducerea Parlamentului moldovean nu a arătat aceeași deschidere pentru o ședință solemnă cu caracter de simbol și de punte politică a celor două foruri legislative”, a declarat senatorul român.

În cadrul unei întrevederi cu spicherul Andrian Candu, premierul României, Viorica Dăncilă, a propus ca prima ședință comună de guverne, planificată pentru primul semestru al anului curent, să fie completată cu o ședință comună între parlamentele Republicii Moldova și României.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load