Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chirinciuc, condamnat anterior, și-a luat înapoi bunurile sechestrate de procuror

9 mar. 2020,, 08:15   Politică
4398 4

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat la închisoare cu suspendarea pedepsei, pentru trafic de influență și abuz în serviciu și-a luat bunurile sechestrate anterior de autorități. Despre asta a anunțat pe Facebook chiar Chirinciuc.

Acesta a criticat acțiunile procurorei Victoria Furtună, care i-a gestionat dosarul, acuzînd-o că a acționat la comanda fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și a spus că R. Moldova are o „șleahtă de slujitori ai lui Themis” care ar fi mînă în mînă cu bandiții.

„Mi-am luat în sfîrșit lucrurile și obiectele sechestrate de procurorul Furtună Victoria care mi-a pecetluit, prin minciună și neadevăr viiotrul, la comanda lui Plahotniuc. Am pierdut cațiva ani din viață. Zice lumea ca are cancer. Îți doresc, doamnă, însănătoșire grabnică. Nu mă bucur că Dumnezeu nu bate cu bățul. Mă gîndesc la acest popor care este batjocorit de o sleahtă de slujitori de-ai lui Themis care au transformat aceste trei palme de pămînt într-un stat pe care-l guvernează cu bandiții de toată mîna”, a scris Chirinciuc.

Pe 10 decembrie 2019, Colegiul penal lărgit al Curţii Supreme de Justiţie a casat decizia Curții de Apel Chișinău din 15 mai 2019 prin care Chirinciuc fusese condamnat la 2 ani de închisoare cu executare și a lăsat în vigoare decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din august 2017. Magistrații l-au condamnat atunci pe Chirinciuc la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a pedepsei pe un termen de probă de un an și i-au aplicat o amendă 15 000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani.

Vedeți mai jos detalii din dosarul lui Chirinciuc și opinia separată a judecătoarei Elena Cobzac, care crede că ex-ministrul trebuie să stea după gratii pentru acte de corupție, care au cauzat daune intereselor publice și au prejudiciat imaginea statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?