Chiril Lucinschi declară că Plahotniuc i-ar fi propus bani pentru a părăsi PLDM

Chiril Lucinschi declară că Plahotniuc i-ar fi propus bani pentru a părăsi PLDM

Fostul deputat Chiril Lucinschi declară că i s-a propus, de cîteva ori, să părăsească Partidul Liberal Democrat.


În anul 2015, „anumite persoane” i-au solicitat să iasă din rîndurile fracțiunii parlamentare a PLDM și din partid, să devină deputat neafiliat, să nu adere la altă formațiune. Declarațiile au fost făcute în emisiunea „Cutia neagră” de la TV8, transmite IPN.


„Și pentru asta o să primesc o sumă impunătoare de bani – 2,5 milioane de dolari sau euro. Însăși suma m-a șocat și nu țin minte ce valută era. Mi s-a spus că această sumă o să fie adusă în cash”, a spus fostul deputat.


Potrivit lui, au existat două tentative de a-i determina pe deputații PLDM să părăsească formațiunea: o dată înainte de a fi înaintat Vladimir Plahotniuc în funcția de prim-ministru și altă dată după. „Aceste încercări au fost clare. Trebuie să vă spun că a fost o perioadă de criză, cînd noi practic n-am avut conducerea partidului, Vlad Filat era încarcerat”, a declarat Chiril Lucinschi.


Politicianul spune că ulterior pe numele său a fost pornit un dosar penal. „Prieteni, cunoscuți, mă sunau, veneau și îmi spuneau că există un dosar penal. Eu întrebam cu ce este legat dosarul penal, dacă eu nu am fost legat cu nicio schemă, n-am fost legat cu nicio achiziție publică sau ceva de genul acesta. Domeniul meu a fost cultura”, a spus fostul deputat.


În dosar, ex-deputatul este învinuit de spălare de bani, de încălcarea regimului de declarare a averii. Chiril Lucinschi a fost învinuit că a tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii despre care se presupunea că ar fi fost implicată în frauda bancară.


Fostul deputat pledează nevinovat, menționînd că dosarul sau este „o răzbunare a fostei guvernări”. La început de aprilie, acesta a fost condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare cu executare. Avocații au făcut recurs la Curtea de Apel.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load