Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chicu: Vrem să creștem exporturile produselor moldovenești pe piața belarusă

23 noi. 2019,, 11:45   Politică
3538 1

În cadrul Forumului Investițional BERD, premierul Ion Chicu s-a întîlnit cu prim-ministrul Republicii Belarus, Serghei Rumas.

Părțile au au apreciat relațiile bilaterale prietenoase și au confirmat deschiderea reciprocă pentru valorificarea la maxim a potențialului comercial-economic între cele două țări, întrucît în ultima perioadă se atestă o scădere a produselor moldovenești exportate pe piața din Belarus. În anul precedent, valoarea exporturilor a constituit peste 87 mil. de dolari, iar, în total, volumul comercial a depășit 215 mil. de dolari.

De asemenea, prim-miniștrii au abordat perspectivele de cooperare în mai multe proiecte de importanță națională, precum: inițiativa de construcție a drumurilor în RM de către companiile belaruse, urgentarea liberalizării transporturilor în regim bilateral, dar și încheierea contractelor pe termen lung pentru realizarea produselor agricole moldovenești pe piața belarusă.

Totodată, premierul Ion Chicu l-a invitat pe omologului său belarus, Sergei Rumas, într-o vizită, în țara noastră, în perioada următoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?