COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu spune dacă în Moldova va fi reintrodusă starea de urgență

Chicu spune dacă în Moldova va fi reintrodusă starea de urgență

Premierul Ion Chicu spune că Executivul nu va cere reintroducerea stării de urgență în R.Moldova pentru a anula alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Potrivit lui, pentru acest lucru este necesar „un consens total din partea forțelor politice” și Guvernul nu-și va asuma această decizie de unul singur. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, scrie deschide.md.

„Instituirea stării de urgență este competența Parlamentului. Poate solicita Guvernul, poate solicita președintele, dar Parlamentul decide. Cu toată certitudinea posibilă pot să vă spun că Guvernul nu va veni cu această solicitare, indiferent de situație”, a declarat el.


Potrivit premierului, în cazul în care situația pandemică din R.Moldova se va agrava, acesta va solicita o întrevedere cu toate forțele parlamentare.

„Eu o să solicit audiență, dacă ajungem la etapa respectivă, cu toate partidele parlamentare, le spun care este situația și dacă ei vor decide, forțele politice vor decide, că pot în condițiile respective să vină cu așa inițiativă și din partea Guvernului se cere doar o formalitate, eu voi trimite o adresare că noi susținem”, a menționat el.

Chicu a menționat că amînarea alegerilor ar putea duce la destabilizarea situației, lucru pe care acesta nu-l dorește.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load