X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Chicu s-a întîlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Ungariei (VIDEO)

28 apr. 2020,, 12:30   Politică
3106 1

Premierul Chicu s-a întîlnit, astăzi, cu ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, unde au discutat mai multe subiecte privind modalitățile de intensificare a relațiilor moldo-ungare în diverse domenii de interes reciproc.

Ion Chicu a mulțumit guvernului Ungariei pentru lotul umanitar constituit din 100 mii măști și 5 mii echipamente de protecție, care a spus oficialul, vor fi imediat direcționate către instituțiile medicale, Totodată, a menționat că la începutul lunii mai, doi experți din Ungaria urmează să vină la Chișinău, scrie unimedia.info.

„Astăzi în mod special vreau să remarc suportul Ungariei în RM, sub formă de echipament de protecție medicală. Astăzi au fost aduse cu un avion special,100 mii măști și 5 mii costume de protecție, va fi distribuit sistemului medical imediat, ca medicii să fie mai protejați”, a precizat Chicu.

Totodată, a menționat și despre subiectele discutate cu ministrul ungar.

„Noi continuăm să implementăm în practică acele elemente ale acordului strategic cu Ungaria, agreat în martie. Pe parcursul lunii mai guvernul Republici Moldova va beneficia de acel suport consultativ. Guvernul Ungariei ne va oferi acei 2 experti pe care i-am solicitat pe dimensiunea managementului finanțelor publice pentru a implementa noi acțiuni de politici în domeniul financiar bancar dar și pe dimensiunea agriculturii. Am discutat și despre riscurile legate de seceta care afectează toată regiunea, inclusiv RM, de aceea, o asemenea asistență din partea guvernului Ungarei va fi foarte benefică pentru Republica Moldova”, a mai spus premierul.


Un alt subiect abordat ține de gestionarea pandemiei, Premierul a declarat că ambele țări au reușit să țină sub control această situație și nu au existat „explozii” de cazuri.

Ministrul ungar, la rîndul său, a spus că Republica Moldova este, într-adevăr, un partener strategic, și nu doar pe hîrtie.

„Cîteva săptămîni în urmă, ați semnat acordul de cooperare și considerăm că acest acord nu este doar o bucată de hîrtie, considerăm că este un partener strategic și să contribuim la posibiliattea de apăreea a pandemiei. Noi știm că protecție medicilor are o importanță majoră, de aceea am aduc lotul care vă vor fi de ajutor”, a declarat oficialul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?