X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Chicu: Nu irosim banii statului pentru pseudo-cercetători

6 mar. 2020,, 17:30   Politică
3307 7

„Sîntem gata să plătim pentru cercetări în matematică, fizică, chimie, biologie, medicină....și multe alte domenii! Nu irosim însă banii statului pentru pseudo-cercetători, înrolați în proiecte politice”.

Cu această reacție vine premierul Ion Chicu, după ce mai mulți angajați ai institutelor Academiei de Științe a Moldovei au anunțat o serie de proteste, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Potrivit premierului, bugetul alocat pentru știință și cercetare în anul 2020 este cu 17% mai mare ca în 2019 și constituie 545 de milioane de lei. „Ce-ați livrat societății în schimbul sutelor de milioane de lei în ultimii ani, domnilor Domni?”, remarcă Ion Chicu.

Angajații Institutului de Istorie au emis o declarație prin care anunță inițierea unei serii de acțiuni de protest prin care să sensibilizeze opinia publică și autoritățile Republicii Moldova despre situația creată în colectiv. Potrivit lor, domeniul cercetării și inovării în Republica Moldova cunoaște o profundă criză provocată de desființarea Academiei de Științe a Moldovei ca centru de organizare și coordonare a cercetării în țară. Angajații mai spun că guvernarea încearcă să distrugă, pe etape, Institutul de Istorie, aplicînd mecanismele concursului trucat și penuriei financiare, aceasta fiind o tentativă condamnabilă de a pune sub controlul factorului politic de moment procesul cunoașterii istorice și filosofice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?