X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Chicu îi răspunde lui Sandu după ce a fost dat în judecată (VIDEO)

22 iul. 2020,, 14:51   Politică
4126 8

Prim-ministrul Ion Chicu spune nu știe dacă se va prezenta la ședința de judecată din 22 octombrie, asta după ce lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că îl va acționa în judecată.

Cît ține de motivul invocat de președinta PAS, premierul afirmă că nu găsește argumente de ce datoria companiei Avia Invest a fost reeșalonată în vara anului trecut și admite faptul că Maia Sandu nu știa de acest fapt, transmite unimedia.info.

„Reeșalonarea datoriei Avia Invest, care și așa percepe o taxă de 9 euro de la pasageri, a acumulat o datorie de 118 milioane de lei datorii la stat, pînă la Guvernul Maiei Sandu. La 5 iulie 2019, deja 3 săptămîni de cînd Guvernul Sandu era în birouri, o instituție care se subordonează Guvernului, încheie acest acord de reeșalonare. Eu admit că doamna Sandu nu știa despre acest lucru, dar cine poartă răspunderea pentru activitățile instituțiilor. Eu consider că din momentul în care ai depus jurămîntul răspunzi de tot. Cînd am ajuns la 30 aprilie 2020, ei mai aveau 22 de milioane datorie, noi imediat am pus incaso la conturi. În 2 săptămîni au găsit bani, că înțelegeau că dacă nu achită, pierd aeroportul, de ce a trebuie vara trecută să reeșalonezi, mie mi-i greu să spun”, a declarat Chicu într-un interviu pentru Portalul de Știri Agora.

Întrebat dacă se va prezenta la ședința de judecată, Ion Chicu a spus că o să vadă ce program o să am pe 22 octombrie. „Eu cred această este o acțiune disperată de PR politic. Eu pot să îmi cer scuze de la doamne cu ocazii și fără ocazii, dar aici e vorba de un politician care încearcă disperat să își lustruiască imaginea”. Întrebat dacă e vinovat sau nu este vinovat, Chicu a spus că „Doar doamnele poate să decidă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?