X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Chicu: E regretabil că acel eveniment a fost condus de Plahotniuc

10 dec. 2019,, 08:00   Politică
4869 1

Premierul Ion Chicu spune că decizia de a participa la unul dintre evenimentele organizate de Partidul Democrat, atunci cînd era ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, nu a fost una „inspirată”. „Am participat la indicația superiorului meu, domnul prim-ministru”, a declarat Ion Chicu, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Ion Chicu se declară un premier tehnocrat, care nu face politică. Oficialul spune că și atunci cînd a fost văzut la unul dintre mitingurile Partidului Democrat din iunie 2019, a participat tot „la indicația directă a șefului său”, adică a premierului de atunci, Pavel Filip.

„Eu eram în acea guvernare și executam indicațiile șefului meu. Era indicația prim-ministrului să ne adunăm la Guvern pentru a discuta situația și a participa la o manifestație , care chema țara la calm, la respectarea legislației. Din păcate, în ce a degenerat acel eveniment, înțeleg că decizia de a participa nu a fost inspirată. Este regretabil că Plahotniuc a Decis atunci să ia cuvîntul la tribună”, a declarat Chicu.

Premierul a explicat și de ce programul de guvernare al Executivului pe care îl conduce se bazează pe alegerile prezidențiale din toamna anului viitor. „Guvernul Chicu poate să plece și pînă la aceste alegeri, odată cu acestea sau după. Totul depinde de ce rezultate va livra Guvernului și neapărat de alegerile prezidențiale”, a spus Ion Chicu.

Guvernul Chicu a fost învestit în funcție la 14 noiembrie, după ce, cu doar două zile înainte, Parlamentul a demis Guvernul Maia Sandu, după cinci luni de activitate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?