X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Chicu: "Drama politică din Moldova s-a terminat"

12 feb. 2020,, 15:15   Politică
3602 2

Drama politică din Moldova a luat sfîrșit, iar acum țara este în mîini bune.

Despre acest lucru a declarat premierul Ion Chicu, menționînd că „după anul tulburat din 2019, Moldova își ia angajamentul să transforme anul 2020 într-un an al creșterii, transformării și reformelor”, transmite eNews.

Șeful cabinetului de miniștri a prezentat o agendă care va fi pusă în aplicare de guvern atît în plan extern, cît și în plan politic intern, transmite actualitati.md.

„Pe ce ne-am bazat în abordările noastre? Cei care s-au obișnuit să vadă ceea ce se întîmplă în Moldova ca o lupta geopolitică vor fi dezamăgiți: integrarea europeană, consolidarea cooperării cu partenerii noștri occidentali și de est, întărirea democrației și a statului de drept și creșterea economică solidă vor fi acele fundamente care ne vor ghida eforturile", a menționat premierul.

Potrivit lui, în interiorul țării, guvernul se va concentra asupra lucrărilor publice, în special a infrastructurii drumurilor și a sectorului energetic, deoarece acestea oferă competitivitate și vor transforma țara într-o destinație atractivă pentru investiții și crearea locurilor de muncă.


"În același timp, credem în rolul inteligent și responsabil al statului, care poate îmbunătăți serviciile publice, inclusiv în domeniul sănătății și educației, sfera digitală, pentru a determina profilul economic și avantajele competitive. Acest lucru ne-ar permite să creăm o economie a secolului XXI și să fim printre cîștigătorii automatizării celei de-a patra revoluții industriale", a spus Ion Chicu.

Primul ministru a subliniat că Moldova este pregătită să primească noi investiții, iar guvernul va coopera cu toți cei care au ca obiectiv crearea de locuri de muncă și oportunități.

"Drama politică din Moldova s-a terminat", a spus Ion Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?