COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu, despre posibilele schimbări în Cabinetul de miniştri de la Chişinău

Chicu, despre posibilele schimbări în Cabinetul de miniştri de la Chişinău

Dacă în negocierile respective nu se discută şi funcţia de prim-ministru, atunci voi avea şi eu o opinie şi o poziţie în privinţa potenţialilor candidaţi la portofoliile de miniştri în ministerele ce posibil vor fi partajate.

Declaraţia aparţine prim-ministrului Ion Chicu şi a fost făcută după şedinţa Cabinetului de miniştri de la Chişinău, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

„Cunosc că au avut loc întruniri a organelor de conducere a două partide. Am înţeles că au decis să discute eventualitatea creării unei majorităţi parlamentare. Rămîne să aşteptăm lansarea negocierilor, să vedem la ce înţelegere au ajuns, la etapa actuala nu ştiu despre discuţii privind partajarea de ministere, dar, bineînţeles, cînd este vorba de a crea o coaliţie parlamentară, de regulă se partajează portofolii în Cabinetul de miniştri, funcţii în agenţii şi altele. Eu cred că la această etapă nu s-a discutat nimic la acest capitol, urmează să se discute, nu este bătut în cuie în general crearea acestei coaliţii, din ceea ce înţelegem astăzi. Este clar că la momentul discuţiei deja punctate pe funcţii, portofolii, dacă în negocierile respective nu se discută şi funcţia de prim-ministru, atunci voi avea şi eu o opinie şi o poziţie în privinţa potenţialilor candidaţi la portofoliile de miniştri în ministerele ce posibil vor fi partajate”, a spus Ion Chicu.

Oficialul susţine că orice reformă va avea impact asupra activităţii ministerelor. „Orice reformă are impact asupra funcţionalităţii oricărei organizaţii, nu doar minister. Aici nu e vorba dacă depinde sau nu de Executiv, Guvernul e aprobat de Parlament, altceva dacă în funcţia de ministru vine o persoană care nu e acceptabilă pentru mine eu nu o să accept să continui”, a punctat Ion Chicu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load