Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Chicu, despre creditul de 500 de milioane de dolari de la ruși

25 noi. 2019,, 11:28   Politică
5668 9

Republica Moldova nu a semnat niciun acord cu Federația Rusă privind solicitarea unui credit în valoare de 500 de milioane de dolari.

Asta a declarat premierul moldovean Ion Chicu, care susține că, deocamdată, a discutat cu omologul său rus, Dmitrii Medvedev, doar despre posibilitatea de a fi deschisă o linie de creditare în acest sens, informează NOI.md cu referire la zdg.md.

Potrivit lui Chicu, la Moscova au avut loc doar discuții despre posibilitatea de a obține cele 500 de milioane de dolari de la ruși.

„R. Moldova are nevoie de un miliar 400 de milioane de euro.
RM va intra pe piețile prin emisii și credite pe bază bilaterală.

Cu premierul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, am discutat despre posibilitatea ca să fie deschisă o liniei de creditare de 500 milioane de dolari. Nu este vorba despre faptul că cele 500 de milioane să ajungă într-un an. Într-un an, anul viitor, ar putea ajunge 300 de milioane, în doi ani – 500 de milioane. A fost doar o discuție, o primă discuție. Este un proces îndelungat, faci solicitarea, la nivel tehnic se dicută, apoi se evaluează. Urmează reprezentanții ambelor țări să discute, inclusiv și despre destinația banilor. Urmează să fie examină cu precauție starea financiară a țării noastre. Urmează un proces foarte întelungat, nu am semnat niciun acord de credit, dar rămîn optimist că o sa putem obține acest credit.
Este prematur pentru discuții despre condițiile stabilite de partea rusă.


Federația Rusă nu a promis ajutor R. Moldova. Noi am venit cu propunerea de a încheia o tranzacție, nu este vorba despre o pomană”, a declarat Chicu.

După prima vizită efectuată la Moscova, în calitate de prim-minitru al R. Moldova, Ion Chicu a declarat că a obținut acordul părții ruse de a deschide o linie de credit de circa 500 milioane de dolari pentru proiecte investiționale.

Guvernul Chicu a fost învestit joi, 14 noiembrie, cu votul a 62 de deputați socialiști și democrați. Noul cabinet de miniștri a primit încrederea Parlamentului la doar câteva ore după ce președintele Igor Dodon l-a înaintat pe consilierul său în funcția de prim-ministru, pe care l-a însărcinat cu formarea unui guvern tehnocrat. Cu excepția lui Ion Chicu, în noua garnitură a Guvernului se regăsesc încă cinci consilieri ai șefului statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?