COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu, despre acrobațiile lui Glavan: cîte medicamente a vîndut firma dumneavoastră

Chicu, despre acrobațiile lui Glavan: cîte medicamente a vîndut firma dumneavoastră

Premierul Ion Chicu a invitat-o pe deputatul Pro Moldova, Ruxanda Glavan, fost ministru al Sănătății să renunțe la acrobații și să recunoască că a blocat de patru ori inițiativa Guvernului de dublare a salariilor pentru toți angajații din sistemul medical.

”De patru ori am venit în Parlament să vă rog să aprobați majorarea cu 30% a salariilor din 1 septembrie și de patru ori ați fugit. Aceasta este grija dumneavoastră reală pentru sistemul medical. Restul acrobațiilor dumneavoastră, rog, să le lăsați pentru altcineva”, a remarcat Chicu.

Premierul a mai spus că, în acest an dificil Guvernul a identificat 400 de milioane de lei pentru a majora salariile angajaților din Sănătate cu 30% de la 1 septembrie, următoarea majorare cu 30% se va produce la 1 ianuarie 2021 și încă cu 40% - de la 1 iulie 2021.


”Ce ați făcut dumneavoastră cît ați fost ministru, au prezentat deputații: ați distrus sistemul, infrastructura laboratoarelor. Pot să o rog pe doamna ministru să ne spună în ultimii cinci ani cîte medicamente a vîndut sistemului firma dumneavoastră. Aceste cifre o să vi le comunice”, a menționat premierul.

Potrivit legii votată de Guvern prin asumare de răspundere, peste salariile a peste 40 de mii de angajați din sistemul medical se vor majora din acest an.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load