X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Chicu a adresat un mesaj de felicitare Republicii Slovace

11 dec. 2019,, 13:32   Politică
2229 2

rim-ministrul Ion Chicu a adresat Republicii Slovace un mesaj cu ocazia marcării a 30 de ani de la „Revoluția de Catifea”, a relatat pentru moldpres Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În mesaj se menționează:

„Excelențe, Dle Ambasador,

Doamnelor și Domnilor,

Mă simt onorat și aș dori să profit de acest prilej, să vă mulțumesc, stimate dle Ambasador pentru invitația de a participa la acest eveniment select, pe care îl consider pe cît de important, pe atît de frumos.


Astăzi, țara Dumneavoastră marchează trei decenii de la lansarea unor procese de transformare profundă a Slovaciei. Cînd pun accentul pe termenul ”profund”, mă refer la realizările ce le-ați determinat de atunci.

De 15 ani Slovacia este membru al Uniunii Europene.

Slovacia a susținut, probabil, cele mai complicate examene, aderînd la familia Uniunii Europene, astfel demonstrînd că nu doar împărtășește, nu doar declară, dar și aplică valorile comune europene.

Republica Moldova a semnat în 2014 Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, astfel declarînd și confirmînd că urmărește același obiectiv.

Guvernul Republicii Moldova, pe care am onoarea să-l conduc, rămîne atașat procesului de integrare europeană. Va urma cu strictețe angajamentele țării noastre asumate prin semnarea Acordului de Asociere, dar și va promova o politică externă echilibrată, va purta un dialog constructiv cu toți partenerii noștri.

Folosesc această oportunitate să aduc mulțumiri Republicii Slovace pentru suportul permanent al parcursului european al Moldovei și mizăm în continuare pe această susținere. Sprijinul consecvent al Slovaciei, atît pe dimensiunea bilaterală, cît și prin intermediul asistenței de dezvoltare oferite este înalt apreciat de cetățenii Republicii Moldova și vreau să vă mulțumesc pentru această asistență.

De asemenea, aș dori să folosesc acest prilej pentru a felicita Republica Slovacia pentru exercitarea în acest an cu succes a mandatului de Președinte al OSCE. Adresez sincere mulțumiri președinției slovace a OSCE pentru eforturile întreprinse în vederea promovării procesului de negocieri privind reglementarea diferendumului transnistrean, inclusiv vizita în 2019 în Republica Moldova a ministrului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovacia.

Adresez Slovaciei și poporului slovac urări de prosperitate și succes și sper că relațiile tradiționale prietenoase între Republica Slovacia și Republica Moldova vor avea aceeași continuitate și se vor consolida”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?