TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cetăţenii, de ziua de naştere a lui Plahotniuc: Să întoarcă miliardul (VIDEO)

Cetăţenii, de ziua de naştere a lui Plahotniuc: Să întoarcă miliardul (VIDEO)

La 1 ianuarie, fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, își sărbătorește ziua de naștere.

ZdG a întrebat cetățenii simpli care ar fi mesajul lor de felicitare pentru Plahotniuc, politician despre care s-a spus că a controlat cele mai importante procese din R. Moldova ultimilor ani. Majoritatea celor intervievați i-au transmis să revină în țară și să întoarcă miliardul dispărut, iar alții au refuzat să-i adreseze felicitări fostului președinte democrat.


În iunie 2019, în urma unui blocaj privind constituirea unei alianțe de guvernare, Vlad Plahotniuc a plecat din R. Moldova. Ulterior, Plahotniuc a anunțat pe Facebook că și-a depus mandatul de deputat și că renunță la șefia PD. În octombrie 2019, fostul lider PD a fost anunțat în căutare internațională și interstatală. Acesta are calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvîrșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvîrșită în proporții deosebit de mari.

Totodată, în luna noiembrie, Instanța de judecată din Tver, Moscova, a emis mandat de arestare pe numele fostului lider al Partidului Democrat, în absența acestuia. Potrivit presei ruse, mandatul a fost emis în dosarul în care Plahotniuc este suspectat de contrabadă cu droguri.

Astăzi, 1 ianuarie, 2020 Vladimir Plahotniuc împlinește 54 de ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load