Cererea de excludere a lui Șor din cursa electorală: Ce a hotărît CSJ

Cererea de excludere a lui Șor din cursa electorală: Ce a hotărît CSJ

Curtea Supremă de Justiție a respins demersul lui Valeriu Munteanu, candidatul blocului ACUM DA PAS pe circumscripția nr. 18 (Orhei), de a-l scoate din cursa electorală pe controversatul om de afaceri Ilan Șor.

Munteanu s-a adresat în instanța de judecată cu solicitarea ca Ilan Șor să fie scos din cursă, argumentînd că primarul penal degrevat al orașului Orhei ar folosi resursele administrative în campanie și ar face „pomeni electorale”.

În  hotărîrea CSJ se spune că recursul lui Munteanu conține obiecții de fapt și de drept, care deja au fost studiate și verificate de către instanța de apel, primind o apreciere corespunzătoare.

„În consecință, nu există aparența unei încălcări a dreptului recurentului la soluționarea tuturor argumentelor cu privire la judecarea cauzei în apel, în modul în care este garantat de art. 6. 1 al Convenției. Drept urmare, se reține că argumentele invocate în recurs nu pot constitui temei de admisibilitate ale recursului, deoarece nu denotă încălcarea esențială sau aplicarea eronată a normei de drept material sau a normei de drept procesual, așa cum formal invocă recurentul și, respectiv, nu constituie temei de casare a deciziei curate. În astfel de circumstanțe, completul Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție ajunge la concluzia de a considera recursul declarat de către Valeriu Munteanu ca fiind inadmisibilă”, se arată în decizia CSJ.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load