TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Centrul de Implementare a Reformelor va fi lichidat

Centrul de Implementare a Reformelor va fi lichidat

Un proiect de hotărîre de Guvern, supus consultărilor publice pe particip.gov.md, prevede dizolvarea Instituției Publice „Centrul de Implementare a Reformelor”.

Potrivit documentului, după aprobarea de către Guvern a hotărîrii, Cancelaria de Stat va institui, în termen de 30 de zile, comisia de lichidare și va institui comisia de transmitere către Cancelaria de Stat a bunurilor proprietate publică, transmite noi.md cu referire la IPN.


În nota informativă a proiectului de hotărîre se spune că decizia de lichidare a venit ca urmare a prezentării raportului de activitate pe perioada 2017-2019. Cancelaria de Stat va prelua competența de analiză a impactului asupra proiectelor ce prevăd reorganizări și reforme structurale sau instituționale ale autorităților/instituțiilor publice.

Centrul de Implementare a Reformelor a fost creat în ianaurie 2017. Misiunea a fost cea de coordonare a reformelor la nivel guvernamental, evaluarea gradului de implementare a acestora de către autoritățile publice și structurile organizaționale respective, cooperarea cu instituțiile internaționale în vederea transpunerii în fapt a celor mai bune practici, precum și atragerea asistenței externe.

Centrul a fost condus de către Iurie Ciocan, care a demisionatn din fruntea acestei instituții în iunie 2019.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load