X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cel puțin patru din oamenii lui Pahotniuc au a doua identitate - declarație

3 feb. 2020,, 16:02   Politică
3953 0

Deputatul Chiril Moțpan, fost președinte al Comisiei parlamentare securitate și ordine publică, afirmă că a intrat în posesia unor documente care confirmă că, cel puțin patru persoane din anturajul fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, au primit a doua identitate.

Deputatul spune că avea informații și despre Haikin, nume pe care l-a primit Serghei Iaralov și despre care s-a aflat dintr-o ordonanță a unui procuror anticorupție, publicată astăzi, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

„Am mai intrat în posesia unor noi informații. sînt cel puțin patru persoane care și-au luat a doua identitate. Mai este cineva care și-a schimbat doar patronimicul. Atît timp cît legea nu-mi permite să fac publice aceste date, nu o pot face, dar sînt mai multe persoane din anturajul lui Plahotniuc care au obținut nu știu în ce mod o a doua identitate”, a declarat Chiril Moțpan.

Anterior, s-a vorbit despre numele Reznic Alexandru pe care l-a primit o persoană din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și la care, probabil, s-a referit Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate de la începutul lunii decembrie 2019, precum că „nu este persoană publică și membru de partid”.

Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru acțiunile ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice, care au eliberat actele cu noile identități ale persoanelor din anturajul lui Plahotniuc. Pe atunci, director al ASP era Serghei Răilean, despre care presa a scris că ar fi finul de cununie al actualului lider al PDM, Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?