COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cel mai lung buletin de vot este pentru alegerea consiliului municipal Comrat

Cel mai lung buletin de vot este pentru alegerea consiliului municipal Comrat

Comisia Electorală Centrală (CEC) a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. În total, vor fi tipărite peste 7,8 mln buletine de vot, dintre care 6,104 mln în limba romînă și peste 1,688 mln în limba rusă.

Pentru funcția de primar se vor tipări 2,194 mln de buletine de vot (1,76 mln în romînă și 432 mii în rusă), acestea vor fi de culoare roz.

Pentru funcția de consilier de nivelul I, la fel, vor fi tipărite, 2,194 mii de buletine de vot (1,76 mln în romînă și 432 mii în rusă), avînd culoarea gri afumat.

Pentru funcția de consilier raional/municipal se vor tipări 2,6 mln buletine de vot (2,12 mln în romînă și 550 mii în rusă) și vor avea culoare bej.


Pentru funcția de primar general al mun. Chișinău și primar al mun. Bălți vor fi tipărite circa 740 mii de buletine de vot (464 mii în romînă și peste 274 mii în rusă) și vor fi de culoare violet.

Lungimea buletinelor de vot diferă, în funcție de numărul de candidați înscriși în buletin. Cele mai scurte buletine de vot sînt pentru localitățile unde a fost înregistrat cîte un candidat la funcția de primar sau de consilier local. Iar cel mai lung este buletinul de vot pentru alegerea consiliului municipal Comrat, unde au fost înregistrați 61 de concurenți electorali. Acesta va fi tipărit sub forma de broșură.

Prețul unui buletin de vot este stabilit în funcție de lungimea acestuia - de la 0,39 lei pînă la 0,69 lei, cu excepția buletinului de vot pentru funcția de consilier în consiliul municipal Comrat, care va costa circa 3 lei.

Valoarea totală a tirajului de buletine de vot pentru alegerile locale generale este de peste 3,6 mln lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load