X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cel de-al 46-lea partid îşi face loc pe arena politică

22 mai. 2019,, 17:40   Politică
2440 0

În sudul Moldovei, a fost creat un grup de inițiativă pentru constituirea unui nou partid pe arena politică. Este vorba despre Partidul popular găgăuz-bulgar „Budjac”.

Reprezentanții grupului, care vin din Taraclia și UTA Găgăuzia, își propun să devină o formațiune care să reprezinte cetățenii de rînd din toată țara.

Solicitat de IPN, liderul grupului de inițiativă, Igor Ianac, decanul Facultății de drept de la Universitatea de Stat din Comrat, a argumentat necesitatea unui nou partid spunînd că astăzi guvernarea este reprezentată doar de „partide de elită”.

„Noua formațiune urmează să reprezinte interesele cetățenilor și pînă la alegeri, și după ele”, a declarat Igor Ianac. El a mai spus că astăzi partidele consultă populația pînă la scrutine, atunci cînd au nevoie de putere, iar cele care acces în legislativ se ghidează strict de interesele corporative.

Igor Ianac a menționat că în grupul de inițiativă nu se regăsesc persoane care anterior au făcut parte din partide politice. În noua formațiune se vor regăsi în mare parte tineri, „care vor promova idei în susținerea intereselor naționale și a bunăstării cetățenilor”. După colectarea semnăturilor necesare, care va începe joi, 23 mai, va fi înaintat setul de acte pentru înregistrare. Liderul grupului de inițiativă spune că partidul se va implica în alegerile de toate nivelurile.


Potrivit datelor Ministerului Justiției, în prezent în Republica Moldova sînt înregistrate 45 de partide.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?