Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

CEC-ul din Găgăuzia a primit documentele a trei pretendenți la funcția de bașcan

2 mai. 2019,, 17:50   Politică
4399 0

Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a primit documente de înregistrare de la trei pretendenți la funcția de bașcan al autonomiei, care intenționează să participe la alegerile șefului Găgăuziei, stabilite pentru 30 iunie 2019, transmite Noi.md.

Este vorba despre admiterea de către CEC a Găgăuziei a documentelor depuse de solicitanți pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în sprijinul pretendenților la funcția de bașcan al Găgăuziei.

În present, au fost depuse documente a 3 pretendenți la funcția de șef al Găgăuziei.

În special, CEC-ul Găgăuziei a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea candidatului independent la funcția de șef al Găgăuziei, actualului bașcan Irina Vlah, în număr de 34 de persoane.

De asemenea, Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia l-a înregistrat pe Vasile Aladov în calitate de candidat la funcția de șef al Găgăuziei, care și-a desemnat candidatura pentru alegeri în mod independent. Datorită faptului că au fost respectate toate prevederile legii privind numirea candidaților la funcția de șef al Găgăuziei, CEC-ul din Găgăuzia i-a înregistrat și a eliberat certificatele corespunzătoare și foile de colectare a semnăturilor.


În plus, și un alt candidat la funcția de șef al Găgăuziei, figură publică și om de afaceri, Mihail Vlah, a prezentat pachetul de documente necesare pentru înregistrarea grupului de inițiativă. După cum a precizat președintele CEC al Găgăuziei, Ivan Komur, documentele de înregistrare a acestui grup de inițiativă vor fi examinate la următoarea ședință a CEC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?