COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

CEC solicită concurenților electorali să-și deschidă contul „Fond electoral”

CEC solicită concurenților electorali să-și deschidă contul „Fond electoral”

Comisia Electorală Centrală (CEC) atrage atenția despre necesitatea respectării legislației electorale în partea ce ține de asigurarea transparenței finanțării activității grupurilor de inițiativă și a campaniilor electorale.

În acest context, CEC menționează că, după înregistrare la consiliul electoral de circumscripție, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală, trebuie să deschidă la bancă, în termen de 3 zile, un cont bancar cu menţiunea „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă”, fapt despre care va informa, în decurs de 24 de ore, CEC.

Pentru inițierea finanțării campaniei electorale în cadrul alegerilor locale generale , concurentul electoral urmează să deschidă la bancă un cont cu menţiunea „Fond electoral” în care vor fi virate mijloace financiare proprii şi cele primite de la persoane fizice cetățeni ai Republicii Moldova ori persoane juridice din ţară, în scopul finanţării campaniei electorale. Contul poate fi deschis și pînă la înregistrarea concurentului electoral, cu condiția că orice încasări și cheltuieli de pe acest cont să se facă doar după înregistrarea în calitate de concurent electoral.


Toate mijloacele financiare aferente finanțării campaniei electorale a candidaților înregistrați din partea partidelor politice și blocurilor electorale vor fi gestionate prin intermediul acestui cont.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load