X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

CEC a aprobat modelele buletinelor de vot pentru alegerile din 20 octombrie

20 sep. 2019,, 15:30   Politică
3040 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat modelele buletinelor de vot pentru alegerile locale generale și alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019, comunică Noi.md.

Potrivit hotărîrii CEC, fiecare buletin de vot va fi divizat în patrulatere, fiecare avînd dimensiunile de 110 mm pe 20 mm, numărul cărora va corespunde numărului de concurenți electorali. Lungimea buletinului va corespunde numărului de patrulatere care se imprimă la o distanță de 2,5 mm unul față de altul, iar lăţimea – de 140 mm.

Buletinele de vot se vor tipări pe hîrtie opacă (mată) și se vor distinge după culoare. Astfel, buletinul de vot pentru alegerea primarului satului (comunei), orașului (municipiului) va fi de culoare roză, pentru alegerea primarului municipiului Bălți și a primarului general al municipiului Chișinău –violet, pentru alegerea consilierilor în consiliile sătești (comunale), orășenești (municipale) –gri afumat, pentru alegerea consilierilor în consiliile raionale (municipale Bălți și Chișinău) –bej.

În partea stîngă a fiecărui patrulater se va imprima simbolul concurentului electoral (în cazul existenței acestuia), în centru se va înscrie numele și prenumele candidatului, denumirea partidului, mișcării social-politice, blocului electoral sau inscripția „candidat independent”, iar în partea dreaptă, la aceeași distanță de latura de sus și cea de jos – un cerc, în care alegătorul va aplica ștampila cu inscripția „Votat”. Concurenții electorali vor fi înscriși în buletinul de vot cu litere majuscule de aceeași mărime, aceleași caractere, în ordinea rezultată din tragerea la sorți efectuată de către consiliile electorale de circumscripție.

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare noi vor avea aceleași caracteristici, cu excepția culorii, acestea fiind cafeniu pal.


Consiliile electorale de circumscripție vor aproba textele buletinelor de vot, iar hotărîrile vor fi prezentate CEC conform termenelor stabilite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?